Nyheter om bolån och tips för din privatekonomi

Läs om det senaste nytt inom bolån, bolåneräntor och få matnyttiga tips om privatekonomi. I våra nyheter skriver vi regelbundet om hur marknadens räntor på bolån förändras, nya långivare som startats och mycket mer

  • Läs om det senaste inom bolån
  • Ta del av intressanta tips
  • Lär dig mer om privatekonomi
Beräkna ekonomi

4 tips inför din bolåneförhandling

Bolåneförhandla är ett verb som får många av oss att se flera dokument och flertalet möten framför oss. Vi drar oss ifrån att kontakta banken eftersom allt som upplevs som svårt oftast är jobbigt att ta tag i. Tillslut kanske vi kommer med bortförklaringar om att dem där extra procenten ändå inte kommer göra någon skillnad.
Lånelöfte

Lånelöfte – så funkar det för bolån

Lånelöftet är ett skriftligt intyg på att banken kommer låna ut pengar till dig för det bostadsköp du planerar att genomföra. Lånelöftet blir viktigt för både dig och mäklaren eftersom detta dokument vittnar om att du kommer kunna betala av lånet med de tillgångar du besitter och därmed kommer du kunna vara med i budgivningen.
Riksbanken höjer reporäntan

Riksbanken höjer reporäntan med 0,25 procentenheter

Riksbankschefen Stefan Ingves meddelade redan i Oktober att reporäntan kommer höjas och att Riksbankens prognoser är att den kommer fördubblas de kommande åren. Den 20/12 kom den första höjningen när Riksbanken höjde reporäntan från -0,5 procent till -0,25 procent.
Beräkna ekonomi

Stefan Ingves: Bolåneräntorna kommer fördubblas

Bolåneräntan kan komma att fördubblas de kommande åren enligt Riksbankschefen Stefan Ingves. Många bolån har rörlig ränta och Stefan kan inte utesluta att enskilda hushåll kan komma i kläm.