Nyheter om bolån och tips för din privatekonomi

Läs om det senaste nytt inom bolån, bolåneräntor och få matnyttiga tips om privatekonomi. I våra nyheter skriver vi regelbundet om hur marknadens räntor på bolån förändras, nya långivare som startats och mycket mer

  • Läs om det senaste inom bolån
  • Ta del av intressanta tips
  • Lär dig mer om privatekonomi
Bolån

Låna till bostad - guide

Funderar du på att köpa en ny bostad? Det är ett stort beslut som får stor påverkan på privatekonomin. Nästan alla behöver ta ett bolån. Här får du vägledning och tips om vad du behöver tänka på.
Bolånekalkyl

Det du behöver veta om bolånekalkyl

När du planerar att köpa en ny bostad så bör du göra en bolånekalkyl. Kalkylen ger dig en överblick för vad det kommer att kosta i månaden att bo i din nya bostad. Månadskostnaden påverkar också hur mycket du får låna av banken eftersom du inte får låna mer än vad du klarar av att betala tillbaka.
Par sparar pengar

Spartips - Spara pengar

Att spara pengar kan vara lättare sagt än gjort och framförallt att komma igång med det. Särskilt i nyårstider är det många som bestämmer sig för att försöka få ordning på sin ekonomi och det kan ibland kännas som en väldigt tung uppgift.
Ränteutveckling på bolån

Oviss framtid på bostadsmarknaden

Fler och fler banker har gjort reklam för sina bolån då den svalare bostadsmarknaden dämpat efterfrågan på lån. Under våren har bostadspriserna stigit något och alltfler mäklare tror på en ökande trend. Däremot är skillnaden mellan rörlig och bunden ränta ovanligt liten vilket kan vara en signal på att vi har en lågkonjunktur att vänta.
Husdrömmar

Trots fast jobb får Sveriges unga inte låna pengar

Som ung i Sverige 2019 riskerar du att hamna utanför bostadsmarknaden. Det spelar ingen roll att du har ett heltidsjobb och har pengar sparade för att kunna betala kontantinsatsen. I hälften av Sveriges större städer nekas unga vuxna ett bolån.
Ränteutveckling

Lugn ränteutveckling på bolån första halvåret 2019

Fem månader in i 2019 kan vi konstatera att ränteförändringarna på bolånen varit förvånansvärt lugn efter att Riksbanken höjde reporäntan. Endast en fjärdedel av de bolån AllaBolån jämför har gjort ränteförändringar de senaste månaderna.
Beräkna ekonomi

4 tips inför din bolåneförhandling

Bolåneförhandla är ett verb som får många av oss att se flera dokument och flertalet möten framför oss. Vi drar oss ifrån att kontakta banken eftersom allt som upplevs som svårt oftast är jobbigt att ta tag i. Tillslut kanske vi kommer med bortförklaringar om att dem där extra procenten ändå inte kommer göra någon skillnad.
Lånelöfte

Lånelöfte – så funkar det för bolån

Lånelöftet är ett skriftligt intyg på att banken kommer låna ut pengar till dig för det bostadsköp du planerar att genomföra. Lånelöftet blir viktigt för både dig och mäklaren eftersom detta dokument vittnar om att du kommer kunna betala av lånet med de tillgångar du besitter och därmed kommer du kunna vara med i budgivningen.
Riksbanken höjer reporäntan

Riksbanken höjer reporäntan med 0,25 procentenheter

Riksbankschefen Stefan Ingves meddelade redan i Oktober att reporäntan kommer höjas och att Riksbankens prognoser är att den kommer fördubblas de kommande åren. Den 20/12 kom den första höjningen när Riksbanken höjde reporäntan från -0,5 procent till -0,25 procent.
Beräkna ekonomi

Stefan Ingves: Bolåneräntorna kommer fördubblas

Bolåneräntan kan komma att fördubblas de kommande åren enligt Riksbankschefen Stefan Ingves. Många bolån har rörlig ränta och Stefan kan inte utesluta att enskilda hushåll kan komma i kläm.