Fördelar med Skandia

 • Låga listräntor
 • Rabatt för dig med tjänstepension
 • Flytta eller utöka ditt bolån

Skandia Bolån

 • Bolagsform Bank
 • Helhetsbetyg
 • Ränta 3 mån (rörlig) 2.13 %
 • Ränta 1 år 2.08 %
 • Ränta 3 år 2.23 %
 • Ränta 5 år 2.33 %
 • Ränta 10 år

Ansök här

Skandia

Slipp förhandla - skaffa bolån enklare än någonsin hos Skandia. Du behöver varken förhandla eller omförhandla räntan och har du tjänstepension får du rabatt på ditt bolån. Fördelarna med bolån hos Skandia är många. Vare sig du ska låna till fritidshus, villa eller bostadsrätt kan du låna upp till 85% av bostadens värde.

På väg att byta bostad eller renovera?

Innan du tar ett beslut bör du fundera på vad du kommer ha råd med. Det första som bli intressant är vad för ränta du kan få. Det kan du enkelt räkna ut vida Skandias bolånekalkyl. Du får enkelt fram vad ett lån kommer kosta och vilken ränterabatt du kan ta del av. Förhandlingsdelen slipper du som kund hos Skandia. Räntan baseras istället på storlek på ditt lån, värdet på din bostad och om du har exempelvis tjänstepension.

Är du sugen på att byta bostad och buda på exempelvis en ny lägenhet behöver du oftast ett lånelöfte. Du kan ansöka enkelt online om ett lånelöfte som inte är ett krav för att få bolån - men bra att ha i ordning när du väl ska buda. En ansökan online får oftast svar av en handläggare på några minuter och du bör vara redo för att en kreditupplysning kommer tas. Det är först nu du kan tillgå en fingervisning för hur mycket du kan låna.

När du väl hittat boende, fått lånelöfte, budat och vunnit affären är det dags att ansöka om bolån. Hos Skandia söker du även bolån enkelt online. Du skriver kontrakt först efter att du fått ditt bolån beviljat. Skandia måste ha exakta uppgifter och veta vad du kommer behöva betala för att möjligheten med lån ska kunna öppna sig.

Absolut bäst ränta

Skandia är öppna med vad för räntor och rabatter som gäller. Du slipper omförhandla och förhandla om räntan. Du som kund kan alltid lita på att Skandia är öppna med den aktuella räntan - som gäller för alla. Beroende på hur stort ditt lån är, värdet på din bostad och hur din ekonomi ser ut påverkas räntan. Har du tjänstepension får du en rabatt på ditt Skandia bolån.

Utöka ditt lån och amortera

Så länge du inte överskrider belåningsgraden på 85% kan du höja ditt lån hos Skandia. Du kommer genomgå en kreditprövning och kan öka med minsta belopp 25.000 kr. Du hittar ansökan enkelt på Skandias hemsida. Sedan 2016 måste du som skaffar nytt bolån amortera om du har en belåningsgrad på 50% eller högre. Om du lånar mer än 4,5 gånger din bruttoinkomst behöver du även amortera ytterligare 1 % varje år.

Om du redan har ett bolån och vill flytta det hjälper Skandiabanken till. Du ansöker som vanligt om ett bolån för att sedan komplettera med ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank. Du kontaktar din bank för att få tag på underlaget och skickar till Skandia som kommer ta hand om ditt ärende. Därefter är det inte långt kvar. Under hela processen har du kontakt med en rådgivare hos Skandia som svarar på dina frågor och hjälper dig reda ut eventuella problem.

Fördelarna med Skandiabanken är mängder. Bland dessa erbjuds låga listräntor, en fördelaktig rabatt för dig med tjänstepension och bra tjänster om du vill flytta eller utöka ditt lån. Skandia finns att nå via mail, telefon eller online chat. På hemsidan finns mängder av tips och svar på vanliga frågor. Du kan snabbt tillskansa dig information om saker som bolåneräntor, skandiabanken bolån, amortering och andra bolåne-relaterade funderingar på hemsidan. Skandiabanken finns även på sociala medier: facebook, twitter, linkedin och instagram bland annat. Du är alltid välkommen om tips på hur Skandias kundtjänst kan bli bättre, de är öppna för förslag och vill höra dina funderingar.

Ansök kostnadsfritt

Lånevillkor

 • Belåningsgrad 85 %
 • Åldersgräns 18 år
 • Inkomstkrav Deklararead inkomst

Kontaktuppgifter

Gå till Skandia

Omdömen

AK
28 Jun 2019
usel service

Har nu försökt att flytta mitt bolån till Skandia i 3,5 månad. Massor med strul, extremt långa kötider i telefon och chatt och dåligt bemötande. Fick nu besked att jag måste börja om med min ansökan "på grund av tekniskt strul". Skandia - Glöm det! Det finns gott om andra banker.


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Allabolåns policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan vi välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...