Fördelar med Nordea

 • Storbank med bra service
 • Bra och låga räntor

Nordea Bolån

 • Bolagsform Bank
 • Helhetsbetyg
 • Ränta 3 mån (rörlig) 2.39 %
 • Ränta 1 år 1.75 %
 • Ränta 3 år 1.73 %
 • Ränta 5 år 1.89 %
 • Ränta 10 år

Ansök här

Nordea

Nordea är storbanken som bryr sig. Att köpa ny bostad ska vara enkelt och genomförbart. Att ta bolån hos Nordea är smidigt och du ansöker enkelt via hemsidan.

Ska du ansöka om lånelöfte, bolån, höja ditt bolån, flytta ditt bolån eller räkna på bolån? Alla tjänster finns tillgängliga hos Nordea. Vare sig du ska bygga nytt, köpa bostad eller renovera finns Nordeas tjänster tillgängliga. Handlar det om bostadslån erbjuder banken dig att låna upp till 85 % av bostadens marknadsvärde. Resten - de övriga 15 procenten kommer du själv behöva betala som kontantinsats. Lättast är att använda sig av eget sparkapital eller vinst från en eventuell tidigare bostadsförsäljning. Ett bolån hamnar oftast som minst på 100.000 kr och kan ha en återbetalningstid på allt från fem till femtio år.

Bolån, räntor och amortering

Via Nordeas hemsida kan du läsa allt du behöver veta inför bland annat bostadsköp och om bostadslån hos Nordea. Hos Nordea finns tre olika räntealternativ, dess är rörlig, bunden eller räntetak. Beroende på hur din ekonomiska situation ser ut kommer svaren vara olika. Viktiga frågor att ställa sig är bland annat vad för framtidsplaner du har och vilka räntekostnader du kommer klara av.

En rörlig ränta kopplas kostnaden till utvecklingen på 3-månadersrätan. Din lånekostnad kommer öka när räntan stiger och minska när den faller. Med rörlig ränta bör du vara beredd på att plötsligt kunna betala högre räntekostnader utan att det havererar din ekonomi.

Med bunden ränta har du istället samma lånekostnad varje månad och en viss trygghet med det. Du kan själv välja på en bunden ränta under ett till åtta års tid. Med räntetak kan du begränsa hur hög kostnaden blir med en eventuell stigande ränta. Räntetak fungerar som en garanti eller försäkring och du betalar en liten kostnad varje månad som inkluderas i räntekostnaden. Med räntetak justeras din ränta var tredje månad.

En fördel med att exempelvis dela upp ditt bolån i flera delar är att du kan välja olika typer av räntebindningar för varje del. Du ökar din flexibilitet och minskar samtidigt risken om räntan plötsligt skulle stiga. Det är även på så sätt du kan dra stor nytt av ett eventuellt lågt ränteläge. Det är viktigt att hålla koll på den aktuella räntan och vara uppdaterad.

Aktuella bolåneräntor

De finansiella marknaderna påverkas konstant. Den aktuella bolåneräntan som erbjuds dig beror alltid på hur stort ditt bolån är i relation till värdet på din aktuella bostad. Bostaden fungerar som en säkerhet för lånet. För att få reda på dagens räntor kan du logga in i internetbanken eller mobilbanken hos Nordea.

Är det dags att binda räntan?

Det är alltid bra att ha koll på sin bolåneportfölj och ta tillfället i akt när du ska binda räntan. Om du ska binda eller inte beror alltid på hur din ekonomiska situation ser ut. Genom att prata med Nordeas kunniga personal får du ett individuellt erbjudande. Du kanske exempelvis redan har ett bolån hos en annan bank, men är sugen på ett bättre erbjudande? Ska du köpa ny bostad, renovera eller bygga ut är bolån en viktig del.

Svar på dina frågor

Nordeas kundtjänst är tillgänglig varje dag, dygnet runt. Ställ dina frågor om bolån, bostadslån, bolån, ränta, låneansökan och listränta via e-mail, chatt online, telefon eller på ett av Nordeas fysiska kontor. Tveka aldrig på att ställa frågor om bolån - det är naturligt att undra hur det går till. Se till att tillskansa dig all möjlig information innan du genomför drömköpet av en ny bostad eller kanske fräschar upp köket där hemma. Nordea finns alltid tillgängliga för dig som kund.

Lånevillkor

 • Belåningsgrad 85 %
 • Åldersgräns 18 år

Kontaktuppgifter

Gå till Nordea

Omdömen


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Allabolåns policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan vi välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...