Fördelar med Nordax Bank

 • Få bolån utan fast anställning
 • Kan acceptera bolån trots betalningsanmärkning
 • Hög ränta jämfört med storbankerna

Nordax Bank Bolån

 • Bolagsform Bank
 • Helhetsbetyg
 • Ränta 3 mån (rörlig) 3.62 %
 • Ränta 1 år
 • Ränta 3 år 3.29 %
 • Ränta 5 år
 • Ränta 10 år

Ansök här

Nordax Bank bolån

 • Bolån trots betalningsanmärkning
 • Rak amortering
 • Engagerade handläggare skräddarsyr en lösning för just dig
 • Erbjuder bolån även om du saknar fast anställning

Kort om Nordax

Nordax har drivit bankverksamhet sedan år 2003 och är idag verksamma i ett flertal länder i Norden samt i Tyskland. Nordax Bank har runt 185 000 kunder och har en stadigt växande omsättning. Företaget har ett par hundra anställda som jobbar från huvudkontoret i Stockholm med att genom centralstyrning parat med engagemang hjälpa sina kunder att göra genomtänkta val kring sin privatekonomi. Nordax har specialiserat sig på ett litet, men värdeskapande produktutbud som kretsar kring kreditgivning. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Nordax är ett företag som sätter hållbarhet i fokus, inte bara genom att hjälpa sina kunder till hållbara kreditlösningar i sin privatekonomi utan även genom en rad andra engagemang. Exempelvis är Nordax medlemmar i FN:s Global Compact vars tio principer stödjer ett ansvarsfullt företagande. Hållbarhetsmålen är synliga också i den operativa verksamheten där de strävar efter en så effektiv resursanvändning som möjligt. Vidare månar de om sin personals välmående samt bidrar till en del verksamheter inom ideell sektor såsom ECPAT Sverige och Min Stora Dag.

Så här ansöker du om bolån

Att ansöka om bolån hos Nordax går snabbt, enkelt och sker med fördel från hemsidan där du finner ett kostnadsfritt ansökningsformulär. I ansökan ger du information om din ekonomiska sits. Du beskriver där inte enbart din historik, utan redogör även för din nuvarande situation och dina framtidsutsikter. Därefter kommer en av Nordax bolånespecialister att se över din ansökan och höra av sig till dig inom kort med ett preliminärt besked. Tillsammans kan ni då diskutera vilka möjligheter som lämpar sig bäst för just dig avseende bolån.

Ett par moment som ingår i bolåneprocessen är kreditprövning och bostadsvärdering. Värderingen görs oavsett om du vill skaffa bolån för din existerande bostad eller om du står i begrepp att skaffa en ny. Nordax har ett kontaktnät av fastighetsmäklare och kommer att välja ut en mäklare på just din ort för värderingen. Om värderingen gäller en nyköpt bostad görs värderingen efter det att du fått tillträde. Nordax bolånehandläggare har gott om erfarenhet och kommer att hjälpa dig genom hela processen så att du hela tiden känner dig välinformerad och trygg.

Amortera hos Nordax

Nordax Bank använder sig av så kallad rak amortering. Detta innebär att du betalar samma belopp varje månad. Du kan när som helst välja att betala tillbaka hela beloppet och du kan dessutom välja att flytta över ditt bolån till ett annat låneinstitut, under förutsättning att du där får ditt lån beviljat. När du blir beviljad lån hos Nordax Bank kommer du att få information om hur just din återbetalningsplan kommer att se ut. Viktigt att veta är att amorteringen kommer att vara densamma under hela låneperioden, men att räntan kan komma att ändras.

Du kan ta ett bolån hos Nordax Bank tillsammans med exempelvis en sambo eller den person du är gift med. Den andra personen kallas medlåntagare och kommer ha lika stort ansvar för lånet som den huvudsakliga låntagaren. Därför är det viktigt att den andra personen är medveten om detta innan ni enas om att ta lånet. Om ni båda ska betala lika mycket och en av er misslyckas med inbetalningen faller ansvaret på den andre. Denne kommer således att behöva betala in hela ränte- och amorteringsbeloppet.

Grönt bolån hos Nordax

Gröna bolån lån är ett sätt för banker och kreditinstitut att positionera sig mot sina kunder och ett sätt att dra sitt strå till stacken inom ramen för ett effektivt miljöarbete i syfte att främja arbetet för klimatet. Vissa bolåneinstitut ger en ränterabatt i det fall bolånet enligt Boverkets energiklassificering från januari 2014 är A- eller B-klassat. Ett grönt bolån kan exempelvis även ges om ditt hus är Svanenmärkt enligt det statliga bolaget Miljömärkning Sverige. Tyvärr erbjuder Nordax Bank inte gröna bolån till sina kunder just nu.

Kundtjänst hos Nordax

Nordax Bank finns alltid där för dig om du behöver hjälp. Du kan till exempel ringa till kundtjänst mellan kl. 09:00-17:00 på vardagar eller mejla dem. Läs gärna igenom det som finns skrivet under fliken "Köpa bostad" för att skapa en bättre bild av låneerbjudandet innan du tar kontakt med kundservice. Om du redan har en etablerad kontakt och har specifika frågor kring din ansökan eller ett existerande lån får du logga in på Mina Sidor och ställa frågan den vägen, då detta har med banksekretessen att göra.

Lånevillkor

 1. Du måste tjäna 150 000 kronor/år.
 2. Du måste vara minst 20 år.
 3. Du måste varit bosatt i Sverige i minst tre år

Kontaktuppgifter

 • Hemsida: Nordax.se
 • Telefonnummer: 08-508 808 00

Ansök kostnadsfritt

Lånevillkor

 • Högsta lånenbelopp 10,000,000 kr
 • Belåningsgrad 85 %
 • Åldersgräns 18 år

Kontaktuppgifter

Gå till Nordax Bank

Omdömen


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Allabolåns policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan vi välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...