Fördelar med MittBolån

 • En ansökan - erbjudande från flera långivare
 • Gratis ansökan som inte är bindande
 • Endast en kreditupplysning
 • Inga listräntor tillgängliga

MittBolån Bolån

 • Bolagsform Låneförmedlare
 • Helhetsbetyg
 • Ränta 3 mån (rörlig) 1.36 %
 • Ränta 1 år 1.74 %
 • Ränta 3 år 1.89 %
 • Ränta 5 år 2.19 %
 • Ränta 10 år 2.99 %

Ansök här

MittBolån recension

MittBolån är en låneförmedlare som förmedlar bolån via ett flertal banker och bolånegivare. Du kan både ansöka om ett nytt bolån, omförhandling av ditt nuvarande bolån och lånelöfte. MittBolån ägs av Schibsted Media Group som bland annat äger Compricer, Lendo och Kundkraft.

Fördelen med bolån via låneförmedlare

Vad är då fördelen med att ansöka om bolån via en låneförmedlare som MittBolån? När du gör din ansökan hos MittBolån görs endast en kreditupplysning på dig, sedan skickar MittBolån en förfrågan till de anslutna bankerna som ger ett erbjudande. Istället för att göra en ansökan separat hos varje bank eller långivare behöver du bara göra en enda ansökan som gör att du kan spara tid. MittBolån har också handläggare som kontaktar dig och hjälper dig med din ansökan. Tack vare det stora utbudet av banker kommer du kunna välja på flera olika förslag av bolån och lånelöfte. Att investera i nästa drömboende är inte så krångligt som det verkar.

Finns det några nackdelar med MittBolån? När det gäller låneförmedlare kan det faktiskt hända att du får bättre erbjudande om du vänder dig direkt till banken eller långivaren och gör ansökan där. Det kan också bli svårare att förhandla ner räntan eftersom att du inte har direkt kontakt med bankens personal. MittBolån visar bara sina snitträntor eftersom att de själva inte har några listräntor, vilket kan vara en nackdel.

Vilka banker är anslutna till MittBolån?

De banker som just nu är anslutna till MittBolån är:

 • SBAB
 • Skandiabanken
 • Hypoteket
 • Bluestep
 • Marginalen Bank
 • Ålandsbanken
 • Nordax

Ansökan är enkel

Ansökan hos MittBolån är helt kostnadsfri och heller inte bindande. Du får personlig hjälp av MittBolåns bolånexperter och behöver endast göra en kreditupplysning. Processen är smidig. Börja med att göra en ansökan online. Du fyller snabbt i dina uppgifter via ett formulär, eller så ringer du MittBolån och får hjälp på vägen. Därefter kommer en handläggare kontakta dig för verifiering via BankID och komplettering av uppgifter.

Efter ditt godkännande tas en kreditupplysning. Nu tas ett erbjudande fram, MittBolån kontaktar bankerna och tar fram det bästa erbjudandet för dig. Erbjudandet är baserat på dina förutsättningar och önskemål. Handläggaren kommer att presentera erbjudandet för dig och ni bestämmer tillsammans vad som blir bäst alternativ. Du kan fortfarande här tacka nej till erbjudandet, processen är kostnadsfri. MittBolån jobbar för att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt bolån och ränta.

Tveka inte att höra av dig till MittBolån även om du redan vunnit en budgivning. De hjälper dig förhandla fram bästa alternativet. Letar du bostad så hjälper de dig istället med ett lånelöfte. Kunden är alltid i första rummet.

Bolånekalkyl och viktig information

På MittBolåns hemsida kan du använda dig av Bolånekalkylen, som hjälper dig räkna ut hur mycket lån du kan ta. Du skriver in ränta, kontantinsats, vad du tror slutpriset blir och månadskostnad. Efter du har fyllt i dessa uppgifter får du en preliminär beräkning som är bra att ta till sig. Du kan även läsa om bolåneräntor, banker, anslutna banker, omdömen och recensioner på hemsidan. Vilken ränta bör du välja? Du kan exempelvis fördela ditt lån på både rörlig och bunden bolåneränta. Det är dock viktigt att ha koll på en effektiva räntan, vilket innebär samtliga kostnader för bolånet och inte bara bolåneräntan.

Låna trots betalningsanmärkning

MittBolån vet att alla har olika förutsättningar och ibland behöver man extra hjälp på vägen. Det är normalt sett svårt att få lån av banken om man saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar. MittBolån välkomnar alla och förhandlar med banken för att din bolåneränta ska bli så bra som möjligt. Oavsett situation kommer MittBolån hjälpa dig som kund. Fyll i en ansökan så tar de hand om just ditt case. Frågor besvaras via både e-mail och telefon. Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information om exempelvis vilka banker som är anslutna, ränta, banker och omdöme.

Sveriges ledande bolåneförmedling

MittBolån är Sveriges ledande bolåneförmedlare på nätet och del av Schibstedtkoncernen. Tack vare samarbete med flera antal banker kan MittBolån ge kunder bättre villkor. MittBolån ägs av Compricer, som är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Med MittBolån behöver det inte vara krånglig att låna till boende. Du behöver bara göra en enda ansökan och genomgå en enda kreditupplysning. Det är kostnadsfritt, du får hjälp på vägen och vips så kan du köpa ditt drömboende. Du väljer själv vilket erbjudande du vill använda dig av - MittBolån fungerar endast som en stöttning på vägen som delar expertis och informerar om räntor, banker och bolån.

Ansök kostnadsfritt

Lånevillkor

 • Belåningsgrad 85 %
 • Åldersgräns 18 år
 • Inkomstkrav 120 000 kr/år

Kontaktuppgifter

Gå till MittBolån

Omdömen


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Allabolåns policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan vi välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...