Fördelar med Länsförsäkringar

 • Bra villkor för amortering
 • Mycket enkelt och logiskt ansökningsförfarande
 • Lokal, kundägd långivare

Länsförsäkringar Bolån

 • Bolagsform Bank
 • Helhetsbetyg
 • Ränta 3 mån (rörlig) 2.34 %
 • Ränta 1 år 1.79 %
 • Ränta 3 år 1.64 %
 • Ränta 5 år 1.69 %
 • Ränta 10 år 2.60 %

Ansök här

Länsförsäkringar bolån

Länsförsäkringar Bank är ett helägt dotterbolag till försäkringsbolaget Länsförsäkringar. Försäkringsbolaget Länsförsäkringar är i sin tur ett bolag som ägs av de 23 olika lokala försäkringsbolagen. De olika lokala försäkringsbolagen ägs i sin tur av kunderna som tecknat försäkringar hos försäkringsbolaget. Länsförsäkringar Bank är alltså ett bolag som ägs av sina kunder vilket är en fördel. En långivare som ägs av kunderna ger en seriös långivare som i sin tur ger sina kunder justa villkor. Lån från Länsförsäkringar bank har i regel bra villkor och relativt låga räntor.

Länsförsäkringar erbjuder bolån och privatlån. Med privatlån kan du låna upp till 400 000 utan säkerhet. Länsförsäkringar är en bank som är lösningsorienterad och värderar privatpersonens behov högt. Därmed är allt från kundservice till bolån en snabb, effektiv och säker process. Länsförsäkringar Bank är en av de största privatägda bankerna i Sverige och detta är en seriös bank som ställer höga krav på låntagare samt gör noggranna kreditbedömningar. Du kan alltså känna dig helt trygg som kund när du har eller ansöker om ett bolån.

Så här ansöker du om bolån

Länsförsäkringar har en mycket bra hemsida och det går i princip att genomföra hela ansökningsprocessen för ett bolån online. Du kan hitta nyttig information om bolån oavsett hur långt du kommit i processen att köpa bostad. Vill du ha ett lånelöfte kan du ansöka om det online och vill du ansöka om lån går det också bra. Du måste ange vilken typ av bostad som lånet gäller, det vill säga villa, fritidshus eller bostadsrätt. Har du väl fyllt i det fyller du i vilken kommun bostaden finns i, hur mycket den kostar, kontantinsatsens storlek och driftskostnaden per månad.

Du måste också ange hur många sökande ni är. Är du ensam sökande fyller du också i din månadsinkomst före skatt, uppgifter om dina övriga lån om du har några, till exempel månadskostnad. Du behöver också fylla i om du har barn eller inte. Har du fyllt i allt detta får du se en skala som visar hur troligt det är att lånet kommer att beviljas. Hamnar du på grönt innebär det att det ser bra ut och att du kan fortsätta fylla i ansökan. Resten av ansökan består av fastighetsbeteckning och dina personuppgifter.

Amortera hos Länsförsäkringar

Amorteringens storlek beror på bland annat lånets storlek, hur stor kontantinsats du betalar och om lånet är större än 4,5 gånger hushållets årsinkomst före skatt. Att amortera är en fördel. Bostaden kommer någon gång att behöva renoveras och då är det bra om du amorterat ned bostadslånet såpass mycket att det finns låneutrymme för renovering. Länsförsäkringar har olika exempel för amortering på sin hemsida. Exemplen baseras på bolån till en bostad som kostar en miljon kronor. Beroende på kontantinsatsens storlek blir den årliga amorteringen 1 till 3 procent av lånebeloppet.

Lånar du mer än 70 procent av bostadens värde blir din årliga amortering 2 procent av lånebeloppet. Skulle lånet vara större än 4,5 gånger din årsinkomst kommer du att behöva amortera 3 procent av lånebeloppet varje år. Bostaden i exemplet kostar en miljon. Maximalt lånebelopp är då 850 000 kronor och överstiger inte lånebeloppet 4,5 gånger din årsinkomst kommer du att behöva amortera 2 procent per år. Amorteringen blir då 17 000 kronor per år eller 1417 kronor per månad. Utöver detta kommer också kostnad för ränta.

Grönt bolån hos Länsförsäkringar

Ett antal långivare har lanserat något som kallas för gröna bolån. Detta är ett led i att öka bostäders energieffektivitet och minska energiförbrukningen. För långivarna är gröna bolån ett sätt att arbeta för ett bättre klimat och ett sätt att profilera sig som miljövänliga långivare. Tanken är att de som bygger eller köper energieffektiva bostäder skall kunna få rabatt på bolånet, få lite billigare bolån helt enkelt. Ett billigare bolån är ett incitament att spendera mer pengar på att bygga energieffektiva bostäder. Länsförsäkringar Bank erbjuder i dagsläget inte något grönt bolån.

Kundtjänst hos Länsförsäkringar

Då Länsförsäkringar är en sammanslutning av 23 lokala försäkringsbolag finns det många olika kontor för dig att vända dig till. Bor du centralt i Göteborg tillhör du kanske Länsförsäkringar i centrala Göteborg och du kan då besöka kontoret på Östra Hamngatan 32 under kontorstid. Vill du skicka ett brev är postadressen box 11040, 40421 Göteborg. Du kan ringa kontoret mellan klockan 08.00-17.00 på telefon 031-632350. På torsdagar är telefontiden 08.00-15.00 och fredag, lördag och söndag går det inte att nå kundtjänst via telefon. Du kan också nå kundtjänst via mejl: [email protected].

Lånevillkor

 1. Belåningsgrad: 85 % (75 % bottenlån, 10 % topplån)
 2. Åldersgräns: 18 år

Kontaktuppgifter

 • Hemsida: www.lansforsakringar.se
 • Telefonnummer: Olika nummer till olika kontor

Ansök kostnadsfritt

Lånevillkor

 • Belåningsgrad 85 %
 • Åldersgräns 18 år

Kontaktuppgifter

Gå till Länsförsäkringar

Omdömen


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Allabolåns policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan vi välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...