Fördelar med Collector Bank

 • Enkel handläggning
 • Bolånelöfte som gäller i sex månader
 • Inga listräntor tillgängliga

Collector Bank Bolån

 • Bolagsform Bank
 • Helhetsbetyg
 • Ränta 3 mån (rörlig) 2.49 %
 • Ränta 1 år
 • Ränta 3 år
 • Ränta 5 år
 • Ränta 10 år

Ansök här

Collector Bank bolån

 • Enkel handläggning
 • Bolånelöfte som gäller i 6 månader (med möjlighet till förlängning)
 • En palett av finansiella produkter och tjänster som hjälper dig med din privatekonomi

Kort om Collector Bank

Collector är inte bara en bank utan kan mer liknas vid ett teknikbolag som bland annat finansierar start-ups inom finanssektorn. Den övergripande affärsidén hos Collector är att erbjuda digitala produkter och tjänster i syfte att hjälpa dig med din privatekonomi. Förutom bolån erbjuder Collector privatlån av olika slag samt sparkonton och kreditkort. Utöver mer klassiska finansprodukter har de appar såsom Spira, en app som gör det enkelt att spara i aktier, och Betalkoll, en app där du kan samla dina fakturor och se till att de betalas i tid.

Inom ramen för företagstjänster finns olika betalningslösningar för såväl e-handel som fysisk handel samt andra typer av tjänster såsom inkasso och företagskrediter. Collector, som har sitt huvudkontor i Göteborg med filialer i Stockholm, Helsingfors och Oslo, är ett dotterbolag till Collector AB. Under 2018 gjorde företaget, som är noterat på Nasdaq Stockholm, sitt bästa år hittills sedan starten med en intäktsökning på 20 procent och ett resultat som ökade 17 procent mot året dessförinnan. Förutom Collector Bank har bolaget ett flertal affärsben varav Colligent Inkasso AB är ett.

Så här ansöker du om bolån

Om du är på gång med att skaffa ett nytt boende är det första steget att ansöka om ett lånelöfte. Detta gör du enkelt på Collectors hemsida under fliken "Privat" och sedan under "Bolån". Normalt får du svar inom en arbetsdag och ditt lånelöfte är giltigt i ett halvår. Det är inte ett måste att ha en fast inkomst, men du bör vara beredd på att kunna redogöra för ditt eventuella företags balans- och resultaträkning. På så sätt kan din ansökningsprocess gå snabbare. Om någonting behöver kompletteras kommer du att bli kontaktad av en bolånehandläggare.

Det finns några grundläggande regler som måste uppfyllas för att du ska kunna få bolån via Collector. Du behöver dels ett svenskt personnummer och ska kunna lägga in minst 15 procent av bostadens värde i handpenning. Vidare behöver du en årsinkomst på minst 200 000 kronor och du får heller inte ha betalningsanmärkningar. De slutliga villkoren för bolånet beror bland annat på bostadsobjektets värde. Dina ekonomiska förutsättningar få då inte ha försämrats sedan du fick ditt lånelöfte. Lånets löptid beräknas i regel till 50 år, men kan diskuteras i samråd med din handläggare.

Amortera hos Collector

Amortering är de avbetalningar du gör på ditt lånade belopp varje månad och ska särskiljas från räntan som är kostnaden för lånet. Sommaren 2016 bestämdes det att alla nya bolån som har en belåningsgrad över 50 procent ska amorteras ner med minst 1 procent av skulden per år. Om belåningen är på 70 procent eller mer ska minst 2 procent amorteras av varje år. Amorteringskraven är också beroende av vilken inkomst du har. Exempelvis kan du behöva amortera mer om lånet är större än 4,5 gånger din årsinkomst vilken kan bli fallet framför allt i storstadsregionerna.

Din amortering kan också komma att påverkas av huruvida du har fler belånade bostäder och om ni är flera personer som ska ha lånet tillsammans. I det senare fallet är det bådas totala lån och inkomster som ska tas med i beräkningen kring lånet. Collector för löpande diskussioner med sina kunder för att komma fram till lämpliga förslag kring avbetalning av lånet över tid. Som kund kommer du att få en amorteringsplan presenterad för dig skriftligen för att kunna gå igenom den i lugn och ro.

Grönt bolån

Ett grönt bolån innebär att du bor i en bostad som exempelvis har guld- eller silvercertifiering enligt Sweden Green Building Council. Det kan också röra sig om ett hus som har energiklass A- eller B enligt Boverkets energiklassificering eller ett hus med Svanenmärkning. I regel innebär de gröna bolånen att du som låntagare får en reduktion på ett antal procentenheter på din bolåneränta på samtliga bolån med bostaden som säkerhet. I dagsläget erbjuder Collector inte gröna bolån, men detta kan såklart komma att förändras i framtiden.

Kundtjänst hos Collector

Det är både enkelt och bekvämt att komma i kontakt med en medarbetare på Collector. Exempelvis finns kundtjänst tillgänglig på telefon måndagar till torsdagar mellan kl. 08:00 och 18:00 samt fredagar mellan kl. 08:00 och 17:00. Du kan också logga in med BankID och chatta med någon från Collector. Föredrar du att mejla finns även detta som alternativ. Ett tips är också att gå igenom de vanligaste frågorna och svaren innan du tar kontakt för att se om du redan där kan hitta de svar du söker.

Lånevillkor

 1. Du får max låna till 85 % av bostadens kostnad
 2. Du måste vara minst 20 år
 3. Du måste tjäna minst 200 000 kronor/år

Kontaktuppgifter

Ansök kostnadsfritt

Lånevillkor

 • Belåningsgrad 85 %
 • Åldersgräns 18 år

Kontaktuppgifter

Gå till Collector Bank

Omdömen


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Allabolåns policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan vi välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...